Ni ga čez s črnilom popisanega lista papirja – Urška Saletinger

(foto: osebni arhiv US)
Urška Saletinger (foto: osebni arhiv)
Urška Saletinger (foto: osebni arhiv)

Avtorica: Urška Saletinger, vodja digitalnih projektov na agenciji Luna\TBWA. Na Luni že skoraj 5 let in v tem času je bila del mnogih »mini in maksi« kampanj, tako spletnih, kot tudi ne-spletnih; uspešnih in tudi kakšne malce manj …in zaenkrat v tem poslu še vidi izzive, ki jo ženejo dalje. Na Twitterju jo najdete pod @aksru.

Osebno so me vedno zanimali mediji, tehnologije, novosti in vse t. i. »geek stvari«, zato ni presenetljivo, da je moja specializacija, področje spleta in spletne pojavnosti/komunikacije. Biti ažuren v tej sferi (baje?) ni ravno lahko – tudi sama, kot del dnevne rutine, preberem veliko člankov, prečesam kar nekaj portalov/blogov, kar mi daje širino za lažje razmišljanje o konkretnih rešitvah za moje kliente in hkrati »nahranijo« mojo radovednost in željo po vedeti vse in še več! 😉

Hkrati so mi blizu tudi projekti tipa »crowdsourcing in crowdfounding«, zato letos tudi aktivneje sodelujem pri »Knjigobežnicah« – Facebook skupini, ki stremi k inovativni izmenjavi knjig (na naključnem mestu jo »odložiš« ter s tem podariš neznancu in upaš, da bo ta zaokrožila dalje – in opa, sedaj smo jim zgradili še simpatične lesene hiške, da bodo vmesne točke za knjige še prijetnejše ;), zato mi tudi zapis na tem portalu nikakor ni odveč – ravno nasprotno, če bo moja »lista knjig« motivirala še koga k branju, bom več kot vesela, ker kljub temu, da sem »digi navdušenec«, ga ni čez s črnilom popisanega lista papirja!

(foto: osebni arhiv US)
(foto: osebni arhiv US)

Moja (trenutna) poletna lista je že kar dolga – recimo, da bodo med prvimi zagotovo prišli na vrsto naslednji »kandidati« – skupni taggi: oglaševanje, tehnologija, psihologija in futurizem…

POLETNA »WANNA READ« LISTA KNJIG:

1. Nicholas Carr: The Shallows: What the Internet is Doing to Our Brains 

2. Jaron Lanier: You Are Not A Gadget: A Manifesto 

3. Maria Konnikova: Mastermind: How to Think Like Sherlock Holmes 

4. Evgeny Morozov: To Save Everything, Click Here: The Folly of Technological Solutionism 

5. Eckhart Tolle: Guardians of Being

In seveda DNEVNA LISTA BLOGOV (nekaj njih ;)) na ajPatkotu:

ScreenHunter_1218 Jun. 23 23.41

 

Poletje 2013, kaj beremo in priporočamo: Manica J. AmbrožičLenart J. KučićDarja MatjašecManca G. RenkoMatevž LuzarKlara in Klemen (Handmade in Moste), Nina Kožar, Jure Brankovič.

0 replies on “Ni ga čez s črnilom popisanega lista papirja – Urška Saletinger”