Ni ga čez s črnilom popisanega lista papirja – Urška Saletinger

(foto: osebni arhiv US)
Urška Saletinger (foto: osebni arhiv)
Urška Saletinger (foto: osebni arhiv)

Avtorica: Urška Saletinger, vodja digitalnih projektov na agenciji Luna\TBWA. Na Luni že skoraj 5 let in v tem času je bila del mnogih »mini in maksi« kampanj, tako spletnih, kot tudi ne-spletnih; uspešnih in tudi kakšne malce manj …in zaenkrat v tem poslu še vidi izzive, ki jo ženejo dalje. Na Twitterju jo najdete pod @aksru.

Osebno so me vedno zanimali mediji, tehnologije, novosti in vse t. i. »geek stvari«, zato ni presenetljivo, da je moja specializacija, področje spleta in spletne pojavnosti/komunikacije. Biti ažuren v tej sferi (baje?) ni ravno lahko – tudi sama, kot del dnevne rutine, preberem veliko člankov, prečesam kar nekaj portalov/blogov, kar mi daje širino za lažje razmišljanje o konkretnih rešitvah za moje kliente in hkrati »nahranijo« mojo radovednost in željo po vedeti vse in še več! 😉

Hkrati so mi blizu tudi projekti tipa »crowdsourcing in crowdfounding«, zato letos tudi aktivneje sodelujem pri »Knjigobežnicah« – Facebook skupini, ki stremi k inovativni izmenjavi knjig (na naključnem mestu jo »odložiš« ter s tem podariš neznancu in upaš, da bo ta zaokrožila dalje – in opa, sedaj smo jim zgradili še simpatične lesene hiške, da bodo vmesne točke za knjige še prijetnejše ;), zato mi tudi zapis na tem portalu nikakor ni odveč – ravno nasprotno, če bo moja »lista knjig« motivirala še koga k branju, bom več kot vesela, ker kljub temu, da sem »digi navdušenec«, ga ni čez s črnilom popisanega lista papirja!

(foto: osebni arhiv US)
(foto: osebni arhiv US)

Moja (trenutna) poletna lista je že kar dolga – recimo, da bodo med prvimi zagotovo prišli na vrsto naslednji »kandidati« – skupni taggi: oglaševanje, tehnologija, psihologija in futurizem…

POLETNA »WANNA READ« LISTA KNJIG:

1. Nicholas Carr: The Shallows: What the Internet is Doing to Our Brains 

2. Jaron Lanier: You Are Not A Gadget: A Manifesto 

3. Maria Konnikova: Mastermind: How to Think Like Sherlock Holmes 

4. Evgeny Morozov: To Save Everything, Click Here: The Folly of Technological Solutionism 

5. Eckhart Tolle: Guardians of Being

In seveda DNEVNA LISTA BLOGOV (nekaj njih ;)) na ajPatkotu:

ScreenHunter_1218 Jun. 23 23.41

 

Poletje 2013, kaj beremo in priporočamo: Manica J. AmbrožičLenart J. KučićDarja MatjašecManca G. RenkoMatevž LuzarKlara in Klemen (Handmade in Moste), Nina Kožar, Jure Brankovič.

Več od Metina lista

I’m European. So what?

I’m Slovene. I’m Slovene. (…) At the crossroads leading to Mecca and...
Beri dalje