Niko Klanšek, ustanovitelj FlyKly in SportBoard

Niko Klanšek
Niko Klanšek (foto: osebni arhiv NK)
Niko Klanšek
Niko Klanšek (foto: osebni arhiv NK)

1. Kdo si in kaj počneš?

Sem ustanovitelj FlyKly električnih koles in SportBoard, družbenega omrežja za športnike. Pred tem sem bil mladi košarkar Uniona Olimpije in Gimnazije Bežigrad. Več na tej povezavi.

2. Kakšno strojno opremo uporabljaš?

V NYC živim od leta 2004, vendar veliko tudi potujem, tako da sem precej mobilen. Pisarne imamo v Projective in General Assembly, vse so opremljene tako, da imamo v pisarni svoje samo računalnike. Osebno uporabljam MacBook Pro, dodatno pa imam na mizi Lucky Cat za srečo. Od opreme uporabljam še iPad, iPhone, Apple TV in pa Nike Fule Band. Za transport po NYC uporabljam FlyKly electric bike. Za krajše razdalje kot od doma v pisarno in nazaj pa uporabljam Shaka Tack LongboardZipCar storitve uporabljam za daljše razdalje.

3. In kakšno programsko opremo?

Things je orodje, ki ga uporabljam za pregled nad dnevnimi opravki, SignNow je program za digitalno hrambo in podpisovanje dokumentov in pogodb. S pomočjo Desk sem v stiku s strankami, kjerkoli že sem. Google Apps uporabljam za elektronsko pošto, koledar in dokumente, aplikacijo DropBox pa za hranjenje in šeranje dokumentov preko spleta. Na iCloud imam shranjene knjige, revije, glasbo, filme, slike in tudi vse ostale dokumente. Uporabljam še RSS bralnik Reeder, za pretekanje glasbe Spotify, Kickstarter pa za preiskušanje in lansiranje novih projektov.

4. Kako bi spremenil svet, če bi lahko?

Cilj projekta FlyKly je v povezovanju skupnosti, mesta želimo narediti bolj prijazna ljudem, potovanje pa bolj prijetno. Z družbenim omrežjem za športnike SportBoard pa želimo spodbuditi, ustvariti in ponuditi dostop do športa vsem, ki bi to želeli.

5. Kaj bi ustvaril, če ne bi bilo omejitev? 

Omejitve so zato, da se jih preseže in s tem pridobi nove izkušnje in občutek napredka.

 

Ta objava je del serije “Heker” – intervjujev Metine liste s programerji, razvijalci, geeki, tech whizi, ustvarjalci in ustvarjalkami nečesa novega… o tem, katera orodja uporabljajo za opravljanje svojega posla. Koncept je delno povzet po spletni strani The Setup. Preberite, kaj so odgovarjali Jure PečarPrimož VerdnikBoštjan JerkoAndraž ToriBlaž MagdičBorut KumperščakMladen PrajdićJan ŽoržLenart J. KučićMateja VerličJure KnezMatevž LuzarAna Seliškar in Nina Hudej.

2 replies on “Niko Klanšek, ustanovitelj FlyKly in SportBoard”
 1. says: DUŠAN AMBROŽ

  Pozdravljeni g. Niko Klanšek,
  da vam ne bom preveč dragocenega časa kradel, kar naravnost vprašam ali ste (poredvidevam, da ste)razmišljali o možni aplikaciji para koles na invalidski voziček? Seveda je potrebno nekaj malega postoriti glede krmiljennja – varnosti.
  V primeru, da vas to zanima, sem pripravljen sodelovati z svojimi izkušnjami.
  S spoštovanjem,
  Dušan Ambrož
  tel: 031 235 319

 2. says: Rudi Bric

  Spoštovani g. Niko,

  imamo izdelan prototip zelo zanimivega izdelka, ki štedi vodo in energijo z imenom SAVEY. Pripravljamo Kickstarter projekt. Zelo bi bil vesel, če z Vami vzpostavimo kontakt.

  Lep pozdrav
  Rudi

  Rudi.Bric@pe-tra.com
  041660351

Komentiranje je zaprto.