O nas

Metina lista je okolju prijazna spletna postaja za osebe širokih pogledov in aktivnega duha. Na tem prostoru izpostavljamo ljudi, ideje in projekte, ki predstavljajo motor sprememb v našem času in okolju.

Mednarodna standardna serijska številka Metine liste je: ISSN 2536-3425.

 

Ustanoviteljici in ustanovitelj (po abecednem vrstnem redu):

Mag. Nataša BriškiSoustanoviteljica in odgovorna urednica medijske mreže Metina lista (2012 –), sovoditeljica podkastov Metin čaj (2013 –), Evropska četrt (2017 –) in LD;GD (2019 –). Kolumnistka Studia City (2018 – 2022). V prejšnjem življenju tudi voditeljica Športne scene (1997 – 2003), dopisnica 24ur iz Washingtona (2003 – 2010) in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report (2005 – 2006). Ne mara (g)rozin. Na Twitterju je @DC43.

Miško Kranjec – Svetovalec za tehnična vprašanja. Geek, 30 let za računalnikom, 35 let na kolesu, med knjigami od rojstva. Sistemski administrator, zaposlen v šoli, kjer je najbližje tistim, ki so naše upanje, dijakom in dijakinjam. Najbolj ponosen na to, da je del navdihujoče ekipe Metine liste. 

Miriam Možgan – Vedno je imela dolg jezik, ki ga mora v diplomaciji, kjer dela, pogosto držati za zobmi. Kariero je začela kot novinarka na Valu 202, kjer je soustvarjala satirično oddajo Stergo Ergo. Nato je zašla v državno upravo, kjer je svetovala obrambnim in zunanjim ministrom ter predsedniku, kako sobivati z mediji, da odnos z njimi ne bo kot zavožen zakon. V zadnjem času se trudi spodbujati prijateljstvo med narodi, predvsem med Slovenijo in Francijo. 

 

(So)avtorji in (so)avtorice rednih vsebin (po abecednem vrstnem redu):

Aljaž Pengov Bitenc – sovoditelj podkastov Metin čaj, LD;GD in Evropska četrt.

Provokator, skribent in splošni nebodigatreba. Krotilec zvočnih zapisov v podkastih Metine liste o politiki, medijih in Evropski uniji. Glavni hišnik na Radiu KAOS. Vsake toliko tudi kaj napiše na blogu Sleeping with Pengovsky. Na Twitterju je @pengovsky.

Mag. Nataša Briški – sovoditeljica podkastov Metin čaj, LD;GD in Evropska četrt.

Soustanoviteljica in odgovorna urednica medijske mreže Metina lista (2012 –), sovoditeljica podkastov Metin čaj (2013 –), Evropska četrt (2017 –) in LD;GD (2019 –). Kolumnistka Studia City (2018 – 2022). V prejšnjem življenju tudi voditeljica Športne scene (1997 – 2003), dopisnica 24ur iz Washingtona (2003 – 2010) in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report (2005 – 2006). Ne mara (g)rozin. Na Twitterju je @DC43.

Dr. Matjaž Gregorič – idejni vodja in voditelj podkasta Metamorfoza.

Arahnolog in evolucijski biolog. Ukvarja se z raziskovanjem biološke raznovrstnosti in mehanizmov, ki jo generirajo. Posebej ga zanimajo izjemni biološki materiali ter kako naravna in spolna selekcija oblikujeta vedenje živali. Kot objekt raziskav v glavnem izbira pajke in njihove mreže. Navdušujejo ga tudi filmi in šport. 

Antiša Korljan – Komentator v podkastu LD;GD.

Novinar. Pred tem pa tudi odgovorni urednik in kolumnist dnevnika Primorske novice (2014 – 2022), kolumnist Studia City (2018 – 2022), urednik in komentator na časniku Dnevnik (2003 – 2011), novinar in komentator dnevnika Finance (2001 – 2003), dopisnik slovenske sekcije radijske postaje Radio Voice of America (1997), novinar na POP TV (1997 – 2000) in dnevniku Republika (1992 – 1996). Na Twitterju je @AntisaKorljan.

Dr. Zarja Muršič – sovoditeljica podkasta Meta PHoDcast.

Radovedno spremlja področji kulturne evolucije in socialnega učenja, ne ve, kaj bo počela čez 5 let, trenutno veliko časa in misli posveča znanstveni komunikaciji.

Lucija Ana Vrščaj – sovoditeljica podkasta Meta PHoDcast.

Mlada raziskovalka na Katedri za klinično biokemijo na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Raziskuje genetiko in epigenetiko pri osteoporozi, pri čemer se ukvarja tudi z matičnimi celicami. Je tudi teniška sodnica in občinska svetnica, v prostem času pa najraje igra klavir, računalniške igre, bere knjige različnih žanrov in posluša dobro glasbo, torej Taylor Swift.

Andraž Zorko – komentator v podkastu LD;GD.

Ustanovitelj in partner v družbi Valicon. Predstavnik tistih, ki imajo vpogled v volivca, potrošnika in slehernika. Več kot 20 let že opazuje in raziskuje znamke, oglase, medije, izdelke in storitve. Raziskovalec po duši, svetovalec po meri. Specialist za številke, lestvice in razvrstitve. Ljubitelj globljih vpogledov v »stvari« na eni in pogleda z distance na drugi strani. Na Twitterju je @Andrazus.

Nika Žibrat – sovoditeljica podkasta Meta PHoDcast.

Mlada raziskovalka na Odseku za molekularno biologijo in nanobiotehnologijo Kemijskega Inštituta. Raziskuje proteine, njihove strukture in funkcije. V prostem času pogosto teče ali hribolazi ter se navdušuje nad dobro glasbo in knjigami.

 

TI.

Hvala za deljenje naših vsebin, za konstruktivne pripombe in nasvete – s tvojo pomočjo rastemo.

 

Opomba: Za vsebino zapisanega v objavah na medijski mreži Metina lista odgovarjajo avtorji in avtorice sami. Zapisi izražajo stališča avtorjev in avtoric in ne nujno tudi stališč Zavoda Metina lista ali uredništva medijske mreže Metina lista.