Podkast epizode vseh dežel, združite se!

Če ste jih morda zgrešili, za 1. maj in še vse naslednje dni vabljeni na Metin čaj in v družbo Boštjana Videmška, Antiše Korljana, Aljaža Vindiša, Anuške Delić, Andraža Zorka in Nane Milčinski. Skupaj z njimi smo v zadnjih tednih razdrli marsikakšno pametno na temo medijev. 🙂

MAREC 2016

– 080: Boštjan Videmšek (DELO) – Hitrost teme

Z dolgoletnim kriznim poročevalcem o politični korektnosti, rasti evropskih zidov in neverjetno hitrem širjenju sovraštva. Kako v medijih naslavljati begunsko krizo in koga še nagovoriti, da ne prevlada popolna dezintegracija človeštva. Govorimo tudi o knjigi Na begu, v kateri je Boštjan popisal skoraj 11 let begunskih zgodb.

caj1

APRIL 2016

– 081: Antiša Korljan (Primorske novice) – Vprašati vse

O novinarstvu brez zavor s prvim voznikom Primorskih novic. Pogovarjamo se o tem, kako je delati lokalni časopis in kaj so glavni izzivi regionalnih medijev. Zakaj je za poročanje lokalnih medijev o lokalnih dogodkih potrebnega več poguma, kot če o tem poročajo nacionalne medijske hiše. Tudi o popravkih v časopisih in prodaji medijskih vsebin. Vprašali smo (skoraj) vse.

– 082: Aljaž Vindiš – Format prihodnosti

Katere veščine in znanja bo moral obvladovati novinar oz. novinarka prihodnosti. Z Aljažem Vindišem, asistentom pri predmetu Spletno novinarstvo na FDV, o tem, kaj vse je možno na spletu in zakaj je nujno sodelovanje z likovnimi in računalniškimi fakultetami.

– 083: Anuška Delić (DELO): Panama Papers SE

Medijski vidiki afere #PanamaPapers – poslovanje v davčnih oazah, razkritje 11,5 milijona dokumentov, 4,8 milijona emailov, 2 milijona PDF-jev, ki jih je preiskovalo 376 novinarjev in novinark iz več kot 100 medijev in 80 držav po vsem svetu. Novinarka Anuška Delić, edina Slovenka, ki je sodelovala pri projektu, pove, kako je teklo sodelovanje, kdo je koordiniral komunikacijo, kdaj je v zgodbo vstopil časnik Delo, koliko ljudi je vedelo za razkritja in sploh, kako se lotiti tako velikanske zgodbe. Jasno, tudi o teorijah zarote in odzivih bralstva.

caj2

– 084: Andraž Zorko (Valicon): Deležniki

“Slovenski mediji so enolični, zavajajoči in politično opredeljeni”, to je med drugim pokazala javnomnenjska raziskava odnosa do slovenskih medijev in novinarskega dela. Rezultate nam razloži Andraž Zorko iz družbe Valicon, ki pove tudi, za koga so tradicionalni mediji vse redkejši vir informacij, družbena omrežja pa vse pogostejši. Končamo v prihodnosti, ko se sprehajamo po možganih in pogovarjamo o merjenju odziva nezavednega.

– 085: Nana Milčinski: Bomo zmogli? Bomo, ja!

Pogovarjamo se o Živ- žavu, Kalimeru, Smrkcih, Banananjamu, Backu Jonu, Telebajskih … in porednih kraljičnah. Ustvarjanje otroškega programa od A do Ž in od 0-99 nam razloži režiserka sinhronizacije risank Nana Milčinski. Pove nam tudi, zakaj je pomembna domača produkcija, zakaj je ni veliko in kakšna škoda se dela z diletantskim prevajanjem.

 

HVALA ZA VAŠO DRUŽBO!

 

– Podkast Metin čaj, 3. sezona – od januarja do marca 2016

Podkast Metin čaj, 3. sezona – od septembra do decembra 2015

 

————————–

METIN ČAJ je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na @metinalistaFacebook strani in info@metinalista.si. HVALA!

————————–

 

US-embassy ALT“This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State”

0 replies on “Podkast epizode vseh dežel, združite se!”