Pogovor o kariernih poteh mladih znanstvenikov in znanstvenic v Kopru

http://www.robertstarcphoto.com/

Ob obletnici izida zbornika Zanimiva, navdihujoča, uporabna, v katerem smo predstavili 70 slovenskih raziskovalk in raziskovalcev z različnih področij znanosti, se bomo v koprski knjižnici pogovarjali s štirimi izmed njih, ki prihajajo iz obalne regije.

#MetaPHoDcast

Nekoč uspešni dijaki koprske gimnazije, si danes z doktoratom v žepu utirajo svojo pot v okviru skromnih možnostih za mlade v znanstveno-raziskovalni sferi. En na raziskovalnem inštitutu v prestolnici, druge tri pa v tujini.

četrtek, 4. januarja 2018 ob 18.30, se bom z njimi v Čitalnici Fulvia Tomizze (Čevljarska ulica 22) v Kopru pogovarjala dr. Ana Slavec.

Pogovor bo sledil iztočnicam februarske okrogle mize v Kavarni Union. Zanimalo nas bo, ali so od vedno vedeli, da bodo znanstveniki. Kako so se odločili za svoje raziskovalno področje? S kakšnimi izzivi se srečujejo na svoji karierni poti? Ali bi se sedaj odločili drugače? Kaj svetujejo mladim, ki so tik pred odločitvijo o študiju?

Na ta in še več vprašanj bodo odgovarjali:

  • dr. Aljoša Bolje (raziskovalec na Odseku za polimerno kemijo in tehnologijo Kemijskega inštituta),
  • dr. Marijana Milkovič (znanstvena sodelavka na Univerzi Ca’ Foscari v Benetkah),
  • dr. Sara Može (znanstvena sodelavka na Univerzi v Wolverhamptonu)
  • in dr. Tara Nanut (podoktorska raziskovalka na Ecole polytechnique fédérale de Lausanne).

Dogodek organiziramo v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, namenjen je vsem, ki jih zanima poklic znanstvenika. Lepo vabljeni, da se nam pridružite in na dogodek povabita tudi svoje prijatelje. Udeležencem, ki bodo svojo prisotnost potrdili na Facebook strani dogodka, bomo podarili izvod zbornika Zanimiva, navdihujoča uporabna.

Se vidimo v Kopru!

——
Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelji in gostje smo znanstveniki in znanstvenice z različnih področij znanosti. Večinoma gre za doktorske študente in študentke pred zaključkom doktorata, občasno pa so naši sogovorniki tudi podoktorski raziskovalci in raziskovalke v tujini.

0 replies on “Pogovor o kariernih poteh mladih znanstvenikov in znanstvenic v Kopru”