Poslanec moj mu osle kaže

Dober, grd, hudoben (1966)
Ivan Vogrin, prej poslanec DLGV (vir: Finance)

V Državnem zboru se je oblikovala nova poslanska skupina, ki jo sestavljajo Ivan Vogrin, Ivan Simčič in Branko Marinič. Najnovejši član skupine je Borut Ambrožič. Skriti kronist dogajanja, širši javnosti znan pod vzdevkom Lingvist, jim je nadel ime Lumpi. Skupino sestavljajo poslanci, ki so se v preteklosti izkazali s svojo iznajdlivostjo pri pridobivanju potrdil o izobrazbi in iskanju kreativnih načinov za neplačevanje računov ter originalnimi pristopi pri pisanju magisterskih nalog. Sponzor skupine je Mercator, ki ima, podobno kot poslanska skupina Lumpi, veliko tega v akciji.

 

Dober, grd, hudoben (1966)

Po poročanju je trio na ustanovnem zboru skupine najprej zapel t.i. nepovezano himno:

“Slep je, kdor s politiko se ne ukvarja,

poslanec moj mu osle kaže,

vsakemu se kdaj zgodi, da se zlaže,

da poneverja, živi in posluje brez denarja.”

Po skritih kanalih nam je uspelo pridobiti načrt dela skupine, ki zajema 7. točk in jih objavljamo v celoti:

Branko Marinič
Branko Marinič, poslanec SDS (vir: 24ur.com)

1. Marinič in Ambrožič sta zadolžena, da poslovnik dela Lumpijev prepišeta od druge poslanske skupine. Izbereta naj tisto, ki trenutno najbolje kotira na javnomnenjskih lestvicah.

2. Vogrin izdela cenik storitev skupine, npr. cena glasu ob interpelaciji stane 10.000 EUR brez DDV, cena glasu ob spremembah ustave 30.000 EUR in cena glasu ob sprejemanju interventne zakonodaje 20.000 EUR.

3. Simčič za usluge tiskovnega predstavnika skupine zaprosi Karla Erjavca.

4. Vsi v ekipo poskušajo nanovačiti poslance, ki so imeli v preteklosti probleme s plačevanjem položnic, so pozabili plačati prometne prekrške, so ovajali svoje bližnje, včasih kakšno primazali hčeri, so pozabili plačati račune za službena stanovanja, in tiste, ki v parlamentarni menzi ne puščajo napitnine.

5. Preveri naj se, če bi kot zunanja svetovalca skupine sodelovala Plemeniti in njegov Prijatelj.

6. Vsi – prizadevaj si za spremembo dodeljevanja novinarskih akreditacij za vstop v Državni zbor s poudarkom, da se tisti kozi Permanovi in prenapihnjenemu Majerju doživljensko prepreči vstop v parlament.

Ivan Simčič, prej poslanec DeSUS (vir: Državni zbor)

7. Simčič organizira prvi sindikalni izlet skupine v Sarajevo.

V prvem sporočilu za javnost je skupina sicer izrazila ogorčenje nad jezikavim predsednikom Državnega zbora Gregorjem Virantom, ki je v enem tednu iz parlamenta nagnal dva ustanovna člana skupine Lumpi. “Če bo Virant nadaljeval z svojo destruktivnostjo, bo koaliciji kmalu zmanjkalo dovolj glasov večine, saj iz parlamenta naganja poslance, ki so pomagali izvoliti sedanjo vlado,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Metina lista

P.S. Prvo dopolnilo tekstu dodano 18. julija 2012.

 

P.S. Ta zapis je del satiričnih zapisov, ki jih objavljamo na Metini listi, pa za rubriko še ne najdemo ustreznega imena. V njej nastopajo izmišljene osebe in inštitucije, razen, kadar gre za javne osebnosti in prave inštitucije, ki so kot takšne tudi predmet zbadljivih zapisov. Vsakršna podobnost z realnostjo je naključna, razen kadar je namerna. V kolikor se kdo, ki je predmet satire v našem zapisu, čuti užaljenega, nam lahko piše na info@metinalista.si, v »subject« oz. “Naslov” pa vpiše Lumpi, da v izobilju pošte pisma ne spregledamo.

 

One reply on “Poslanec moj mu osle kaže”

Komentiranje je zaprto.