Postavi se za tisto, v kar verjameš, četudi boš pri tem osamljen/a

(foto: boondie182 via deviantart.com)
(foto: boondie182 via deviantart.com)
(foto: boondie182 via deviantart.com)

Torek, 24. september 2013

(Lepa Helena je miss sveta za vse čase. V grški mitologiji je hči Zevsa in Lede; sestra Kastorja in Poluksa. Neopisljiva lepota Helene jo je naredila za eno najslavnejših oseb grške mitologije. vir)

Kdaj sem se zmotil? – Tanja Lesničar Pučko, Dnevnik

Čez deset let se bo morda nekdo vprašal, kateri neandertalci so lahko nasprotovali nečemu tako samoumevnemu. Tako kot se je naša generacija spraševala, kateri neandertalci so pred drugo vojno v številnih državah še zagovarjali rasizem, po njej pa nasprotovali ženski volilni pravici.

Vrtenje v spirali revščine – Rok Pikon, Finance

Lukšiči in semoliči lahko zahtevajo tudi zvišanje minimalne plače. A dokler ne bomo našli svoje angele merkel, ki bi obrzdala proračun in pridobila zaupanja trgov, bodo podjetja propadala in Slovenija se bo spuščala še globlje po spirali revščine.

Od izobraževanja do trajnostnega razvoja – Bogdan Benigar, Odzven

»The ‘Earth’ without art is just ‘Eh’.«

Darja Fišer – Kaja Kokot Žanič, Dobra zgodba

Ob izteku letošn­jega poletja se je zgodila 1. vsesloven­ska Zele­men­java: niz dogod­kov, na katerih si udeleženci izmen­ju­jejo semena, plodove, zelišča in cvetje, drobne nasvete za samooskrbo in kuharske knjige. V ljubl­janskem parku Tabor sem se srečala s pobud­nico Zele­men­jave, Darjo Fišer.

 

MISS SVETA 2012

“Stand up for what you believe in, even if it means standing alone.” Tamara Cserháti (Miss Madžarske)

 

Haunting reminder of millions of lives lost in war as artists stencil 9,000 bodies onto Normandy beach to mark Peace Day – Mail Online

Quirky Portraits From the National Beard and Mustache Championships – Peta Pixel

Oktoberfest 2013 – The Atlantic

 

Junakinje rokovnika Zavest 2013 so izbrale Marjetka Krapež, Tanja Radež in Zora Stančič. Objavljene so v rokovniku, ki ga je izdal Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Ljubljana. Hvala!

 

Značke
0 replies on “Postavi se za tisto, v kar verjameš, četudi boš pri tem osamljen/a”