Potovanje v svobodno cono Motovun

(foto: Simona Janež)

Avtorice: Natalija in prijateljice, dobitnice paketa petih vstopnic v okviru nagradne igre “Gremo v Motovun” na Metki. V zameno smo se priporočili za en blog zapis :).

Zamisli si … s soncem obsijano istrsko pokrajino in kamnito mestece na griču … ozke uličice … mali trgi … dobro domače vino … film za filmom … prijatelji … svoboda … to je Motovun!

(foto: Simona Janež)
(foto: Simona Janež)

Prijateljice smo se za dva dni odpravile odkrivat že 16. zgodbo Motovunskega filmskega festivala. V potnih listih ‘Slobodne zone Motovun’ smo nabrale žige petih izvrstnih filmskih projekcij.

(foto: Simona Janež)
(foto: Simona Janež)

Najbolj nas je prepričal film Imagine, poljskega režiserja Andrzeja Jakimowskega. Prikazuje romanco dveh slepih, Iana in Eve. Ian je mlad profesor, ki prispe na kliniko za slabovidne v Lizboni in spodbuja paciente, da premikajo meje svojega sveta, ne glede na nevarnosti okrog njih. Eva pa je dekle, ki do njegovega prihoda ne zapusti varnega okolja svoje sobe. Pronicljiva zgodba, ki nam je približala drugačnost življenja ljudi, ki ne vidijo in prebudila vse naše čute.

(foto: Simona Janež)
(foto: Simona Janež)

Vonj po sivki, sladki okus muškata in dobra romska glasba so poleg premišljeno izbranih filmov tiste malenkosti, ki so naredile letošnji filmski festival v Motovunu več kot odličen.

 

Še več o Motovunskem filmskem festivalu: Motovunski filmski festival v slikiTerry Jones in jaz, da o Motovunu niti ne govorimo.

 

Značke
,
0 replies on “Potovanje v svobodno cono Motovun”