Rezultati tekmovanja za naj tvit poezijo #poetvit

(foto: Diego Torres Silvestre via Flickr)

Na Svetovni dan poezije in pobudo @streetof smo se na Twitterju šli #poetvit ali poezijo v dolžini 140-ih znakov. Do petka opolnoči smo dobili 169 predlogov od 63-ih tviterašev in tviterašic. Hvala vsem za sodelovanje!

Prispele poetvite so ocenjevali člani in članice pristranske komisije v sestavi: @streetof, @JsSmRenton, @MtM68 in @AlHarlamov. Kako so odbirali? Nimam dovolj znanja, da bi lahko secirala in dala kakšno dobro razlago o tem, zakaj in kako. Sedli so mi :)”, je svoj izbor komentirala idejna vodja projekta Polonca. Aljoša je izbiral “po principu najbolj inventivnih, s čim manj klišeji in z nekim zavedanjam lastnega medija.” Miriam je svoje kriterije pojasnila takole: “Moj izbor je temeljil na odokativni metodi – metodi od oka. Vsebinska bogatost, metrična ubranost, rima, če štima in lepota celote.”. Sašo, ki je prevzel zahtevno vlogo predsednika komisije, pa je odbiral po principu: “kar je bistro in smešno”.

Finalistov je bilo skupaj 12, zmagovalni trije poetviti po izboru komisije pa so:

poetvit

twitter

 

 

 

 

 

 

 

poetvit1

 

 

Nagrada za vaš trud: poleg zadovoljstva, ker ste nekaj lepega ustvarili in delili z drugimi, vas čaka še posebna ilustracija, ki jo bo na vsebino vašega poetvita ustvarila Maja B. Jančič. Izdelala bo motive, s katerimi boste lahko počeli, kar vam ljubo. Recimo jih uporabili za logo, natisnili na majice ali kavne šalčke …

 

 

 

Finalisti izbora za najboljšo tvit poezijo:

poetvit2

 

 

 

 

 

 

poetvit2

 

 

 

 

 

 

poetvit3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

poet

 

 

 

 

poetvit4

 

 

 

 

 

 

poetvit5

 

 

 

 

 

poet2

 

 

 

 

 

 

 

 

poet5

 

 

 

 

 

 

poet4

 

 

 

 

 

ČESTITAMO!

0 replies on “Rezultati tekmovanja za naj tvit poezijo #poetvit”