Šnicelčki v zonziju (13.)

Pobijemo mehko mlado govedo in odvzamemo za kakšen kilogram fine bržolice, našniclamo na majhne zrezke na pol centimetra, pretepemo do tankega, da skoraj časopis bereš skozi, popopramo, solimo, premaženo z gorčico, damo počivat.

govedina

3/4 šalotke ali rdeče čebulice

pet strokov česna, mafijski stil (na tanko narezan z britvico)

pet listov lovorja

ščepec žajblja

rožmarin

čajna žlička sladke paprike

2 dl rdečega suhega vina

1 dl kisle smetane

poper, sol

čili

lovor
lovor

Nalistamo ali sesekljamo čebulo, odvisno od razpoloženja, in jo izmučimo do mehkega. Dodamo zrezke, česen, rdečo papriko, za tiste, ki ljubijo vroče, še čili. Na hitro prepražimo, zalijemo z vinom in malo vode, dodamo lovor, stolčen žajbelj in rožmarin. Pokrito dušimo, dokler meso skoraj ne razpade. Omake mora biti vseskozi dovolj, po potrebi dodajamo vino in vodo. Na koncu dodamo smetano in odstavimo. Zraven gre krompir v olupkih, slan v kosih, pražen, ali pa dober bel kruh.

Marko Zorko, Knjiga mrtvih

P.S. Knjigo mrtvih je izdalo časopisno podjetje Mladina d.d. , kupite jo lahko v Mladinini spletni trgovini (www.mladina.si/trgovina). Priporočamo tudi Zorkovo avtobiografijo Mein Kampf, knjigo, za katero se praši. Dobite jo v spletni knjigarni eBesede.

0 replies on “Šnicelčki v zonziju (13.)”