Tekla bo kri – “Oči in ušesa Boga – video nadzor Sudana”

foto: Jure Eržen / Delo
foto: Jure Eržen / Delo

(Spoštujemo človekoljubna prizadevanja gospoda Toma Križnarja, zato na Metini listi z veseljem objavljamo njegovo vabilo.)

Vabimo vas na inštalacijo in svečano premiero novega celovečernega dokumentarnega filma Maje Weiss in Toma Križnarja »OČI IN UŠESA BOGA – VIDEO NADZOR SUDANA« 6.marca ob 18.00 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Ker se v duhu novega filma želimo izogniti visokim stroškom za rdečo preprogo, bomo za rdeči žamet prvič poskrbeli tako, da bomo v medverju ob vhodu v Cankarjev dom razlili sod krvi. Kri nedolžnih otrok, mam in žena iz Modrega Nila, Nubskih gora, Abjeji in Darfurja ter drugih provinc na meji med novo državo Južni Sudan in Sudanom, ki brez vsake pozornosti medijev, politike in kakršne koli pomoči krvavijo, ne le na belem filmskem platnu, ampak tudi v resnici.

Ves hodnik do Linhartove dvorane bodo tako rdeče prebarvali kar sami gledalci. Nobena obiskovalka in noben obiskovalec premiere, ne bo mogel mimo, ne da si  bo namoči špičake in visoke pete v kri z žrtvenika sveta, kamor žrtvujemo vsi, da na planetu ne bi bilo sprememb. Namesto za rdeči žamet, bodo sredstva uporabljena za projekt »OČI IN UŠESA BOGA – VIDEO NADZOR SUDANA« ki vse vidi in sliši.

Po premieri se bodo predstavili ustvarjalci filma in Klemen Mihelič iz organizacije HOPE, ki bo pojasnili še ostale skrivnosti, kako lahko lahko organizacija deluje ne da bi si kdor koli izplačeval potne stroške, plače in zavarovanje. Zaradi velikega zanimanja napovedujemo projekcijo tudi ob 20.00 uri

Tomo Križnar

P.S.: Za vsak primer obveščam, da bo v primeru višje sile – krvovod iz Afrike preusmerjen na neko drugo lokacijo. Zagotavljam, da naša instalacija nima nobene zveze s predstavo 11.septembra.

 

 

0 replies on “Tekla bo kri – “Oči in ušesa Boga – video nadzor Sudana””