Ti si meni sve, ti mi daješ sve

(vir: Plavi orkestar FB)
(vir: Plavi orkestar FB)
(vir: Plavi orkestar FB)

Sreda, 2. oktober 2013

(Junakinja je Suada, pesem skupine Plavi orkestar, ena največjih uspešnic ene najbolj priljubljenih skupin v nekdanji Jugoslaviji.)

Banalnost zla – Esad babačić, Večer

Vladajo nam plitki ljudje, ki ne razmišljajo o revežih, pravih žrtvah, ker so se sami izmazali, ali pa so se rodili rešeni, lepi in prazni, zločinci, ki sklonjenih glav lomastijo v svoje večne pisarne in tam podpisujejo male smrtne obsodbe, mala potrdila za tiste, ki jim gre za silo.

Solvestarter – Simona Toplak, Finance

Hrbtenica Slovenije lahko dobi denar le prek solvestarterja – fools, friends and family. Hrbtenica Slovenije potrebuje norca, šele potem banko.

ESM – rešilni jopič za bankrotirane države – Tina Vovk, STA via Siol

Slovenijo vse pogosteje omenjajo kot tisto državo, ki bo naslednja zaprosila za pomoč iz Evropskega reševalnega mehanizma (ESM), ta je bil razglašen za ključno orožje v boju s krizo.

Iz močvirja o praksi ugrabljanja države – Marko Radmilovič, Val 202

Kar naprej poslušamo, da si je ta ali oni vzel državo za talko. To je sicer nekoliko nenavadno, ker ugrabitelji, katerih žrtve so talci, po navadi kaj zahtevajo. Sodobni ugrabitelji, ki imajo za talko državo Slovenijo, pa ne zahtevajo ničesar.

Benz gre dol! – kostin mozeg blog

Nepopisna sreča me je obšla, ko sem sinoči čul vest, da se bo pocenilo gorivo in bom vkolikor bom natočil poln rezervoar prihranil – reci, piši, zabeleži, na koledarju datum zacahni – polna dva(2!) evra!

This Is What A Year Of Breast Cancer Treatment Looks Like In One Minute (video) – BuzzFeed
When Emily Helck began treatment for breast cancer last September, she started taking a picture of herself every week. What she created was an incredibly moving document of her journey.

Everything You Need to Know About the Looming Government Shutdown – The Daily Beast

Why Generation Y Yuppies Are Unhappy – wait but why

A Visit to Twitter Headquarters #4 in San Francisco – Laughing Squid

12 traditional dances from around the world – The Week

Whether you’re synchronized in Mongolia or twirling in Turkey, Gloria Estefan’s words still ring true: The rhythm is gonna get you

 

Junakinje rokovnika Zavest 2013 so izbrale Marjetka Krapež, Tanja Radež in Zora Stančič. Objavljene so v rokovniku, ki ga je izdal Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Ljubljana. Hvala!

 

0 replies on “Ti si meni sve, ti mi daješ sve”