Tomaž Štolfa, ustanovitelj podjetja vox.io

Tomaž Štolfa
Tomaž Štolfa, ustanovitelj podjetja vox.io
Tomaž Štolfa
Tomaž Štolfa, ustanovitelj podjetja vox.io

1. Kdo si in kaj počneš?

Sem ustanovitelj podjetja vox.io, ki se trudi postaviti nove standarde v spletni komunikaciji z inoviranjem v treh fazah komunikacije – kako se pogovor začne, kako lahko nadgradimo način komunikacije in kako lahko preprečimo, da se po končanem pogovoru izmenjane informacije izgubijo.

2. Kakšno strojno opremo uporabljaš?

Uporabljam večinoma Apple opremo. MacBook Air, iPhone 4 ter iPad 1. Poleg tega uporabljam še kolo znamke Nirve.

3. In kakšno programsko opremo?

Za komunikacijo večinoma uporabljam kar vox.io (chat, voice, video, SMS) in Sparrow (e-mail). Za pisanje na vseh napravah mi odlično služi iA Writer. Glavno orodje za design je Fireworks v kombinaciji z DropBox, CloudApp in SkalaView. Berem skoraj izključno preko Instapaper in Kindle. Pred spanjem pa vedno vklopim Sleep Time iz Azumia.

4. Kako bi spremenil svet, če bi lahko?

Občutek imam, da svetu primanjkuje res svežih idej. Nekako smo ujeti v ideje, ki so v osnovi nastale v šestdesetih in sedemdesetih. Verjamem, da bomo v prihodnje uspeli premagati to blokado – projekti, kot so SpaceX že nakazujejo na to.

5. Kaj bi ustvaril/kreiral, če ne bi bilo omejitev?

Naš trenutni projekt se ne ukvarja le s pošiljanjem paketov iz ene strani sveta na drugo. Na vox.io gledamo kot na orodje, ki bo ljudem omogočilo boljšo komunikacijo na več nivojih – od samega vstopa v komunikacijo ter ustvarjanja sporočila do forme predajanja sporočila na drugi strani.

Če ne bi bilo nobenih omejitev, bi se lotil popolnega modeliranja sveta – torej zajemanja vseh mogočih podatkov in ustvarjanje popolne simulacije prihodnosti na tej podlagi. Mislim, da nas tehnologija pelje v to smer z vedno večjim številom senzorjev, ki nas obkrožajo – od senzorjev v mobilnih napravah do pametnih oblačil prihodnosti.

 

Ta objava je del serije “Heker” – intervjujev Metine liste s programerji, razvijalci, geeki, tech whizi, ustvarjalci in ustvarjalkami nečesa novega… o tem, katera orodja uporabljajo za opravljanje svojega posla. Koncept je delno povzet po spletni strani The Setup. Preberite, kaj so odgovarjali Jure PečarPrimož VerdnikBoštjan JerkoAndraž ToriBlaž MagdičBorut KumperščakMladen PrajdićJan ŽoržLenart J. KučićMateja VerličJure Knez in Matevž Luzar.

0 replies on “Tomaž Štolfa, ustanovitelj podjetja vox.io”