TOP 10 Korzika

1. ROAD TRIP VZDOLŽ CELOTNE ZAHODNE OBALE

Ker je obala od Bonifacia na jugu do Centurija na samem korziškem rtu res noro lepa (Les Calanche …). Po kilometrih ne tako zelo dolga, dobrih 400 km, ampak vzame kar precej časa, ker je mestoma strahovito vijugasta in zato primerno počasna. Kar je super, ker lahko uživaš v pogledih. Z izjemo nekaterih hitrejših delov, je povprečna hitrost nekje med 30-60 km/h. Druga, tretja prestava. Včasih pridejo koze.

obala1

obala2

 

pot

koze2

2. OGLED STAREGA MESTECA BONIFACIO

Filmski prizori. Bonifacio ni s tega sveta, ga pa najdete na jugu Korzike. Če temperature niso ravno zelo visoke, je obvezen in zelo krasen tudi sprehod po cliffu, super za fotkanje.

bonifacio

 

boni

3. KAVA V CALVIJU

Turistično mestece z občutkom. Mogoče celo najbolj mondeno na otoku. Tam se pogosto sidrajo bogatuleži iz Azurne obale. Lepe, majhne ulice, kafiči in restavracije. In lepe meduze. Tam naj bi bil rojen Krištof Kolumb.

calvi

meduza

4. KANJON REKE RESTONICA (izhodiščna točka Corte)

Osvežujoča dolina in reka, ki z ene strani objema Corte. Odličen kanjon za kamping ali piknik ali treking ali ohladitev v reki, še najbolje pa vse skupaj.

reka2

reka1

5. OBISK FILITOSE

Čudovit muzej prazgodovine na prostem in ogled monolitov iz enih prejšnjih časov. Krasen sprehod za kakšnih 45 minut, vstopnina za odrasle 7 EUR.

kamni1

kamni2

kamni3

6. POSTANEK V PORTU

Luštna vas in najboljše izhodišče za oglede obalnih jam s turističnimi ladjami. Ne pozabite rezervirati vnaprej, ture trajajo od 90 min do cca 4 ure. Predel obale je pod Unescovo zaščito.

porto2

porto1

7. TREKING IZ VASI CORTE 

Tole sicer ni preizkušeno na lastnih nogah, ampak že pogledi na čudovite vršace v bližini dajo vedeti, da gre za planinski raj. Tu je bilo tudi sicer opaziti več planincev kot drugje.

corte

8. KOKTAIL ALI NEKAJ V NONZI

Mala vasica ob zahodni obali na korziškem rtu. Fantastičen razgled! Lokal La Sassa ob razglednem stolpu (kratek sprehod) je za to vrhunsko pozicioniran. Noro lepo!

nonza1

nonza2

9. OBED (JASTOGI) V CENTURI-PORTU NA VRHU CAP CORSE

Prelepa mala ribiška vasica, edina na otoku z licenco za lovljenje jastogov, ki jih ponujajo v vseh restavracijah.

centuri2

centuri

10. OKUŠANJE VIN V VASICI PATRIMONIO

To je najbolj vinorodni del Korzike, v griče se vijejo trte, vinarjev je polno, vsekakor zanimiv postanek.

vinogradi

 

Opomba: Na Korziki je še veliko več nad-lepega, kar morda odkrijemo ob kakšnem od prihodnjih obiskov Korzike. Ta je bil konec aprila in v začetku maja, temperature so bile med 10-20C.

 

Metina lista na poti

0 replies on “TOP 10 Korzika”