Ugor po Vlastino

Avtorica: Vlasta Jalušič, zaljubljenka v morje in morsko hrano.

UGOR PO VLASTINO

Ugorja narežeš na primerne komade. Vmes piješ rakiju, da se malo opustiš! Rabiš veliko čebule, cca 4-5 velikih čebul, odvisno od količine ribe in oseb. Česen, 4-5 strokov, če je velik, če je majhen, pa več. Origano, paradižnik (tudi veliko, ker ne dodajaš veliko vode), med (2 žlici) in belo vino. Sol, lahko poper in, če to uporabljaš, kvasovo zelenjavno začimbo – to je kot vegeta, dodatek za k juham, a bio.

DSC_1072

Čebulo sesekljaš in pražiš na olivnem olju, dokler ne zastekleni. Dodaš česen in ga tudi malo popražiš. Paradižnik daš za dve minutki v vrelo vodo, da ga lažje olupiš, da ni lupin. Narežeš na kockice, dodaš k čebuli in česnu ter dinstaš omakico, posoliš.

DSC_1074

Nato pa, ko je paradižnik že kar skuhan, zložiš v posodo ugorja, dodaš vode, toliko, da je skoraj pokrit (ne da preveč plava), pokriješ in, klok klok, kuhaš cca 20 minut na majhnem ognju.

DSC_1076

Na koncu dodaj med in vino (2 dcl) ter origano in potem pusti, da pred serviranjem malo stoji. Vmes mešaš tako, da obračaš lonec, ne s kuhalnico. Potem se greš lahko malo skopat.

DSC_1077

Nato pa skuhaš testenine al dente in poliješ z veliko veliko omake. Parmezanček in vinček in to je to … Ješ testenine prej in ugorja z malo omakce in kruha pol ali pa oboje hkrati!

DSC_1078

Ful dober tek, mislite še name … :).

 

Značke
0 replies on “Ugor po Vlastino”