V času intenzivnega umivanja rok imajo številni umazane roke

Foto: Julian Schultz via Unsplash.

Slovenija je po nekaj letih relativnega miru znova v izrednih razmerah. Glavnino skrbita širjenje korona virusa in po novem tudi grozeča migrantska kriza, skorajšnji prihod nove koalicije pa že sproža prve proteste. Zanimivo, tudi tokratne izredne razmere so, kot takrat, ko je imel Janša pomembno vlogo pri obrambi domovine, povezane s kopičenjem zalog najnujnejšega.

In medtem, ko so tarča virusov ljudje, so želena tarča politikov, tako levih, desnih kot vmesnih, tudi mediji. Vsi podležejo temu hrepenenju. Razlika je v tem, da so eni bolj obsedeni z minutažo, drugi pa s kontrolo medijev. Če je prva Janševa vlada v tem pogledu kakršenkoli indikator, potem je strah nekaterih pred trdim prijemom, nadzorom, celo orbanizacijo medijev povsem upravičen.

Kot tudi očitki nekaterim strankam, politikom in političarkam glede pomanjkanja načelnosti. Kavelj 22 je v tem, da je načelnost v politiki sploh v času strank, poimenovanih po ustanovitelju, strank nedoločljive ideologije, v zadnjih letih prej izjema kot pravilo.

V času intenzivnega umivanja rok imajo v strankarski politiki številni zelo umazane roke.

Na oblast torej, če ne bo kakšnih presenečenj, prihaja ekipa pod vodstvom stranke, čigar pristaši in pristašice se radi samookličejo za drugorazredne. Le želimo si, da tudi vladanje ne bo takšno. O tem, kako prvo-, drugo- ali tretjerazredno vlogo utegnejo imeti v novi administraciji ženske, pa bomo še videli. Na ministrskem seznamu, ki zaenkrat kroži v javnosti, se omenja zgolj ena, morda dve. Imeniten obet v dneh, ko nas bodo spet polna usta enakosti spolov.

 

Opomba: Zapis je bil izvorno objavljen v oddaji Studio City, 2. marca 2020, dostopen tudi na spletni strani RTV SLO MMC.

0 replies on “V času intenzivnega umivanja rok imajo številni umazane roke”