Vonj tiskane knjige je najboljši parfum: Miško Kranjec

Miško Kranjec (foto: osebni arhiv)
Miško Kranjec (foto: osebni arhiv)
Miško Kranjec (foto: osebni arhiv)

Avtor: Miško Kranjec, ime ni naključje. Geek, 30 let za računalnikom, 35 let na kolesu, med knjigami od rojstva. Sistemski administrator, zaposlen v šoli, kjer sem najbližje tistim, ki so naše upanje, dijakom in dijakinjam. Najbolj ponosen na to, da sem del navdihujoče ekipe Metine liste. Na Twitterju ga najdete pod @miskokranjec.

Vedno sem si želel imeti lastno domačo knjižnico, obožujem knjigarne in v vsakem kraju, kamor pridem, najprej obiščem lokalno knjigarno. Vonj tiskane knjige je najboljši parfum. To poletje pa berem naslednje:

1. Jean Teulé: Trgovinica za samomore

Mogoče malo bizarno spomni, da je za srečo potrebno tako malo. Po knjigi je bila narejena tudi čudovita animiranka. Vredna ogleda.

2. Gabriella Coleman: Coding Freedom, The Ethics and Aesthetics of Hacking

Poglobljen pogled v svet hekerjev. Podrobno in aktualno. V e-zapisu brezplačna.

3. Cory Doctorow: Homeland

Mladi uporniki sodobnega časa vzamejo stvari v svoje roke. Nadaljevanje knjige Little Brother. V e-zapisu brezplačna, vendar vredna nakupa. Nič ni boljšega od vonja odlične papirnate knjige.

4. Charly Wegelius: Domestique: The Real-life Ups and Downs of a Tour Pro

Blišč in beda profesionalnega kolesarstva. Predvsem beda in trdo garanje. Za slavo drugih. Na Tour de France boste gledali drugače kot prej.

5. Neal Stephenson: Cryptonomicon

Nekaj časa že čaka na polici. V luči NSA in totalnega nadzora še bolj aktualna. Za SF fane.

 

Poletje 2013, kaj beremo in priporočamo: Manica J. AmbrožičLenart J. KučićDarja MatjašecManca G. RenkoMatevž LuzarKlara in Klemen (Handmade in Moste), Nina KožarJure BrankovičUrška SaletingerSlavko JeričNataša Pirc MusarAnže Tomić, Denis OštirJana S. JavornikRok TamšeAntiša KorljanMaja in Nejc Žorga Dulmin, Maja SimonetiSašo BrazZala ŽbogarMatej Praprotnik.

Značke
, ,
0 replies on “Vonj tiskane knjige je najboljši parfum: Miško Kranjec”