Atipična grims pljučnica je politbizarka leta!

Foto: N1.

Po izjemno naporni sezoni 2022/23, ki je navrgla kopico vrhunskih kandidatov in kandidatk, smo prišli do konca glasovanja za najbolj bizarno izjavo ali potezo slovenskih politikov in družbeno-političnih operativcev vseh spolov. V veliki finale se je uvrstila deseterica, ki je na posameznih glasovanjih (29. krogov) zmagala in skupno gledano prejela najvišji odstotek vaših glasov.

S kar tremi nominacijami je kot posameznik v finalu izstopal nekdanji predsednik Borut Pahor (Seks v fičkotu vs katrci, Pahor vrača odlikovanja in Pahor z Giulianijem).

Ekipno gledano pa je bila to odlična sezona tudi za RTV, ki se je izkazala za neusahljiv vrelec politbizark (Troha v studiu RTV, Neposreden prenos shoda na RTV in Neopomini novinarjem pred odpovedjo).

KONKURENCO SI JE PREPRIČLJIVO POKORILA POSLANSKA SKUPINA SDS

Občinstvo so navdušili z odzivom na ugotovitve policije, da v primeru napada na poslanca SDS Branka Grimsa pred državnim zborom (28. oktober 2022) ni prišlo do fizičnega kontakta. Poslanec je v napadu prepoznal poskus umora, okužil pa naj bi se, ker/ko ga je napadalec dvakrat pljunil po laseh: “Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi.” (vir)

Končni vrstni red glasovanja (v oklepaju št. glasov):

 1. ATIPIČNA GRIMS PLJUČNICA (186)
 2. Golob ena na ena z Gaber (107)
 3. Seks v fičkotu vs katrci (81)
 4. Pahor vrača odlikovanja (68)
 5. Tonin izstopil iz JJ vlade (67)
 6. Troha v studiu RTV (51)
 7. Neposreden prenos shoda na RTV (49)
 8. Janković pri Dodiku (35)
 9. Pahor z Rudyjem Giulianijem (26)
 10. Neopomini pred odpovedjo (8)

Hvala vsem za sodelovanje in vaš glas! Avtorjem Politbizarke sezone 2022/23 iskreno čestitamo!

Zmagovalca prejšnjih sezon:

 • 2021/22 = THE soočenje na RTV. Več lahko preberete TU.
 • 2020/21 = Blatni tankist Tonin. Več lahko preberete/poslušate TU.

Pridružite se nam tudi v novi sezoni podkasta LD;GD, s katero predvidoma začnemo v prvi polovici septembra.

 

Opomba: Janez Janša in Aleš Hojs, ki sta se z bizarnimi intervencijami v javnem prostoru izkazala za serijska zmagovalca, imata doživljenjsko prepoved sodelovanja in ju ni moč nominirati. 

Najmanj do konca koledarskega leta 2023 je suspendiran nekdanji predsednik Borut Pahor. Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ostaja na opazovanju do jeseni oz. začetka nove sezone LD;GD.

————

LD;GD je podkast, ki nikogar ne podcenjuje in ničesar ne jemlje preveč resno. Še posebej ne politike.

Vaši gostitelji smo Aljaž Pengov Bitenc (Radio Kaos), Nataša Briški (Metina lista), privatnik Antiša Korljan in Andraž Zorko (Valicon).

0 replies on “Atipična grims pljučnica je politbizarka leta!”