Zelena prihodnost ali zelena iluzija: Kaj lahko pričakujemo po EU volitvah?

Foto: DALL-E.

Na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru se bomo v sredo, 22. maja 2024 ob 11h, zbrali na razpravi, ki bo osvetlila ključne vidike zelenih politik EU, boja proti podnebnim spremembam ter vlogo mladih v soustvarjanju trajnostne prihodnosti Evrope. Zavedamo se, da so bližnje evropske volitve ključnega pomena za oblikovanje politik, ki bodo odločilno vplivale na naše okolje in družbo.

Na okrogli mizi, ki jo bosta moderirala Nataša Briški, Metina lista, in Uroš Esih, novinar časnika Delo, bodo svoja stališča predstavili (po abecednem vrstnem redu):

  • dr. Žiga Malek, raziskovalec na International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) v Avstriji, Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, in član Team Europe Direct,
  • dr. Cocou Marius Mensah, raziskovalec na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru,
  • Nina Štros, vodja Greenpeace Slovenija in
  • dr. Zarja Muršič, članica programskega odbora Inštituta 8. marec.

V dialogu s strokovnjaki in strokovnjakinjami bomo raziskovali, kako lahko Slovenija in mladi prispevajo k oblikovanju učinkovitih in ambicioznih zelenih politik v Evropski uniji.

Na omizju “Zelena prihodnost ali zelena iluzija: Kaj lahko pričakujemo po EU volitvah?”, ki ga organizira časopisna hiša Delo v sodelovanju z Metino listo, bomo med drugim proučili tudi, kako lahko okoljske in trajnostne prakse postanejo osrednji del politične agende ter spodbujajo inovacije in družbeno vključenost.

Naš cilj je ustvariti prostor za konstruktivni dialog in soustvarjanje rešitev, ki bodo prispevale k trajnostnemu razvoju in blaginji tako v Sloveniji kot tudi v širšem evropskem kontekstu. Neposredni prenos bo na voljo na delo.si.

Vabljeni na razpravo “Zelena prihodnost ali zelena iluzija: Kaj lahko pričakujemo po EU volitvah?”, ki bo na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru v sredo, 22. maja 2024 ob 11. uri.

0 replies on “Zelena prihodnost ali zelena iluzija: Kaj lahko pričakujemo po EU volitvah?”