Zeleni abonma

zelemenjava metina lista

Zadost zmešani od pomladi in ravno prav gajstni za akcijo, da smo nakuhali, napletli in namontirali en tak ohoholala program za drugo sezono Čelsifrindža, da sem čist preč od navdušenja. Tako se bodo od 16. maja do 7. junija dilale sadike, gladili deževniki, kuhale oldskul čorbe, jedle invazivke. Žagali se bodo stereotipi, pletla dobrodelnost, gojila multikulturnost, sejala poezija, poganjal aktivizem. In čebele, čebele, čebele. Na ljubljanskih vrtovih, strehah, zelenicah, parkiriščih, parkih, internetih. V ljubljanskih muzejih, šolah, študenskih naseljih, glavah, srcih.

zelemenjava

zelemenjava chelsea fringe

zelemenjava chelsea fringe

cook-off

Pobudniki in koordinatorji festivala smo zelemenjalci in IPoP-ovci, ki nam je letos uspelo navdušiti in povezati 19 najrazličnejših društev in posameznikov, da pripravijo 23 nepozabnih dogodkov na 17 veličastnih lokacijah ter MOL in BTC, da sta festival prijazno podprla. Zdaj pa rabimo samo še tebe, da se nam pridružiš in uživaš, ker alternativnega festivala brez angažiranih udeležencev ni!

zelemenjava chelsea fringe

zelemenjava chelsea fringe

power-tools-women

zelemenjava metina lista

zelemenjava chelsea fringe

 

Foto: arhiv Zelemenjave in organizatorjev festivala Chelsea Fringe Ljubljana 2015.

 

Darja Fišer (foto: osebni arhiv DF)
Darja Fišer (foto: osebni arhiv DF)

Avtorica: Darja Fišer, že peto sezono docentka brez docentskega mesta in vrtičkarica brez lastnega vrta. Ko se ne veriži nad tipkovnico ali motiko, prazni iphonovo baterijo, gladi mačka in zrači psa, ne nujno v tem vrstnem redu. Trudi se naučiti uporabljati bormašino in postati odvisna od teka, zaenkrat oboje neuspešno. Bočno obvlada edinole branje knjig, parkiranje avta sodi na polico z znanstveno fantastiko. Obožuje vijuganje po mestu s kolesom. Abonirana v visokogorju. Za urejanje nohtov ji vedno zmanjka časa. Ali pa nohtov. Ko tvita, je @dfiser3.

 

Chelsea Fringe Ljubljana za zamudnike in nostalgike, 2. teden (maj 2014)

Chelsea Fringe Ljubljana za zamudnike in nostalgike, 1. teden (maj 2014)

 

0 replies on “Zeleni abonma”