“Zmagovalec” meseca septembra so Odmevi!

Nov mesec, nova analiza! Septembra so NAJMANJ strokovnjakinj, skromnih 14 %, v goste povabili ustvarjalci in ustvarjalke nam sicer ljube oddaje ODMEVI. To je tista oddaja, ki “vsak delavnik ob 22.00 ponudi sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj.”.

kliping_september

Po podatkih, ki jih je zbral in analiziral sponzor in partner projekta Meta Dekleta, podjetje Kliping d.o.o., družbo za spremljanje in analizo medijev,  se je v mesecu septembru v studiu oddaje Odmevi skupaj zvrstilo 70 oseb, 10 od tega je bilo žensk. Največji delež sogovornic, strokovnjakinj, pa smo v septembru zabeležili pri informativni oddaji Danes na Planet TV (30 %) in Svet na Kanalu A (29 %). Oddaja Danes je tudi novost v naših analizah, na tem mestu je nasledila oddajo Na tretjem. Oddaja Tarča je v novo sezono krenila z oktobrom, zato 0 % v tem poglavju.

Tudi po petem mesecu analize o zastopanosti žensk kot sogovornic v sedmih različnih TV oddajah na televizijah RTV SLO, POP TV, Kanal A in Planet TV (OdmeviStudio CityTarčaNa tretjem/Danes, TV klub, Epilog in Svet) podatki ostajajo bolj ali manj enaki: komaj vsak peti vabljeni gost v informativne oddaje na najbolj gledanih slovenskih televizijah je strokovnjakinja.

kliping_september

 

Celotno analizo lahko preberete na tej povezavi.

 

0 replies on ““Zmagovalec” meseca septembra so Odmevi!”