Kje so naše ladje

Kje so naše ladje
Vizualizacija je interaktivni dosje o Slovencih in Slovenkah, ki redno delujejo, poučujejo in raziskujejo na tujih znanstveno-raziskovalnih ustanovah.
Z barvnimi “bucikami” so označena znanstvena področja, v okviru katerih primarno delujejo, s klikom na priloženo povezavo pa obiščete njihove spletne strani.

Kje so naše ladje – najnovejše okrepitve

portret dr. Jurij Karlovšek

dr. Jurij Karlovšek

The University of Queensland, School of Civil Engineering, Faculty of Engineering, Architecture and Information Technology

Avstralija

portret dr. Arne Baruca

dr. Arne Baruca

Texas A&M University San Antonio, College Of Business, Department of Management and Marketing

ZDA

slovenski znastveniki po svetu - statistika graf
slovenski znastveniki v zda - statistika graf

Posodobitev vizualizacije Kje so naše ladje, ki je nastala v okviru raziskovalne dejavnosti, so-financirane s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS, je del projekta Slovenian scientists around the world – Where are our ships in the USA, ki ga v okviru programa NGO Small Grants sofinancira Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

 

Opomba: Več o kriterijih in virih podatkov lahko preberete TU. Na zemljevidu, ki ga bomo sproti dopolnjevali in posodabljali, se izpisujejo imena tistih znanstvenikov in znanstvenic, ki smo jih doslej uspeli identificirali ali z njimi stopiti v kontakt. Veseli bomo, če se nam javite vsi, ki svojo znanstveno kariero gradite v tujini.

 

Smo v fazi posodabljanja vizualizacije Kje so naše ladje. Predvidoma bo zaključena do maja 2022.