Znanstveno obarvani adventni koledarji (Zarjina lista, december 2016)

(foto: Abi Porter via Flickr)

Za ta radovedne sem danes zjutraj dobila zamisel, da lahko z vami za Miklavža delim nekaj znanstveno obarvanih adventnih koledarjev.

1. Kraljeva institucija, ki podpira veliko znanosti in se trudi za promocijo znanosti, ima na spletni strani koledar o termodinamiki.

2. Plus magazin in Univerza v Cambridgu nas s svojim koledarjem spodbuja, da dnevno namenimo matematiki vsaj minuto in tako spoznamo zanimive koncepte, ki jih skriva v sebi.

3. Britanski medicinski žurnal je zbral 24 najboljših praznično objavljenih znanstvenih člankov, ki jih vsako leto objavijo okoli božiča.

4. Na glavni spletni strani nemških Inštitutov Maxa Plancka vsak dan delijo nove znanstvene slike in vas z opisi seznanijo z raznoraznimi čudesi tega sveta.

5. Zadnji pa je za navdušenke in navdušence nad kemijo.

To je to!

Z

 

Zarjina lista – Kratke novice o najnovejših raziskavah z različnih področij znanosti, daljše znanstvene zgodbe, galerije slik o raziskovanju, podkasti, videoposnetki in še kaj. Pripravlja Zarja Muršič, avtorica bloga Piškotarna. Pišete ji lahko na zarja@metinalista.si.

0 replies on “Znanstveno obarvani adventni koledarji (Zarjina lista, december 2016)”