Metamorfoza 075: Veliki vodni sesalci, pik čebele in sarkastična okrasnoglavka

Dr. Kristin Laidre, Polar Science Center, UW NOAA/OAR/OER - NOAA Photolib Library, Public domain from Wikimedia Commons

Tokrat plavamo z vodnimi sesalci, oprašujemo z netopirji, pikamo s čebelami in se sarkastično širokoustimo.

#Metamorfoza

Metamorfoza
Metamorfoza

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Ob sproščenem pogovoru jih z ekipo predstavi dr. Matjaž Gregorič.

OPIS ODDAJE

Novice: V prvi novici tokrat zagrizemo v staro vprašanje, zakaj so vodni sesalci večji od kopenskih. Naj se sliši še tako čudno, do sedaj pravilnega odgovora na to vprašanje pravzaprav nismo poznali. V drugi novici predstavimo novo raziskavo  o pomenu vretenčarjev kot opraševalcev rastlin.

Ali ste vedeli …, da lahko čebele pičijo več kot enkrat? Skrivnost čebeljega pika se ne skriva samo v strupu, ampak tudi v kaveljcih na njihovem želu.

Vaški posebneži: Prvi vaški posebnež tokrat je kit samorog. Tako je, samorogi obstajajo, le da ne izgledajo kot mavričasti konji. Drugi vaški posebnež je zanimiva riba, ki jo je Lovro poimenoval sarkastična okrasnoglavka, Matjaž pa sarkastični širokoustnež. Katerokoli ime že je primernejše, ne zamudite audio in video opisa tega posebneža!

Wikistudent348, C BY-SA 4.0 from Wikimedia Comm

ZUNANJE POVEZAVE

https://www.youtube.com/watch?v=KRV961d0TP4

Metamorfoza je podkast o novicah, zanimivostih in bizarnostih iz biologije organizmov. Vsak drugi torek jih z gostom predstavi dr. Matjaž Gregorič. Pišete mu lahko na metamorfoza@metinalista.si.

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “Metamorfoza 075: Veliki vodni sesalci, pik čebele in sarkastična okrasnoglavka”