[NAJAVA] Javni razpis za direktorja_ico Nacionalnega inštituta za biologijo

(foto: robertokabana via Pixabay)

“Razmišljate o vrnitvi v Slovenijo in si želite novih izzivov? Ste pripravljeni prevzeti vodenje javnega naravoslovnega raziskovalnega zavoda?”

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) najavlja javni razpis za direktorja oz. direktorico največjega neodvisnega javnega raziskovalnega inštituta za naravoslovne vede v Sloveniji.

Osnovna dejavnost inštituta, ki ga je ustanovila vlada Slovenije leta 1960, ostajajo temeljne, razvojne in aplikativne raziskave na področjih naravoslovja in biotehnologije, biofizike, biomedicine in sistemske biologije. Mnoge dejavnosti so vpete v okoljsko problematiko, kmetijstvo in prehrano ter v zadnjem času vse bolj v zdravje. (vir)

Pogoji za zasedbo delovnega mesta:

  • doktorat znanosti s področja dejavnosti inštituta,
  • znanje in sposobnosti za izvajanje funkcije strokovnega vodje inštituta,
  • izpolnjevanje pogojev, predpisanih v 29. in 34. členu Zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti (Uradni list RS, 96/02, 115/05, 61/06, 112/07, 9/11) (https://zakonodaja.com/zakon/zrrd).

Prijava bo morala vsebovati:

  • program dela in vizijo razvoja inštituta za petletno mandatno obdobje (v obsegu dveh do treh tipkanih strani).

Mandat direktorja oz. direktorice traja pet let, z možnostjo ponovnih imenovanj ali možnostjo druge nadaljnje zaposlitve. Nastop mandata je predviden s 1. januarjem 2018.

POZOR! Razpis za mesto direktorja oz. direktorice Nacionalnega inštituta za biologijo bo objavljen v časopisu Delo 15. maja 2017. Rok za prijavo kandidatov bo 29. maja 2017.

Glede na razmeroma kratek, 14-dnevni prijavni rok po formalni objavi razpisa, NIB svetuje, da s pripravo dokumentacije pričnete že pred objavo razpisa. Kandidatom in kandidatkam iz tujine bodo nudili vso potrebno podporo pri urejanju dokumentacije v zvezi s prijavo.

Za več informacij se lahko obrnete na kadrovsko službo inštituta po telefonu na številko +386 59 232 707 ali po elektronski pošti na naslov kadrovska.sluzba@nib.si ali neposredno na naslov direktorice inštituta tamara.lah@nib.si.

0 replies on “[NAJAVA] Javni razpis za direktorja_ico Nacionalnega inštituta za biologijo”