Stoletja minevajo, ljudje pa še vedno poslušajo glas Šeherezade

(foto via mladinska.com)
(foto via mladinska.com)
(foto via mladinska.com)

Sreda, 11. september 2013

(Perzijska kraljica Šeherezada je junakinja zbirke arabskih pravljic, pripovedk, novel, anekdot in humoresk Tisoč in ena noč.  “Sultan Šahrijar je besen zaradi ženske nezvestobe, zato objavi, da bo vsako ženo po poročni noči dal usmrtiti. Šeherezada se prostovoljno poroči z njim, v sultanu pa vsako noč z nedokončano zgodbo, ko je junak v smrtni nevarnosti ali ima druge težave, zbudi tako radovednost, da jo pusti živeti.” vir)

Od zaupnice do rekonstrukcije – Meta Roglič, Dnevnik

V sedanji vladi je vrsta ministrov, ki svojih nalog ne opravljajo uspešno, česar se Bratuškova zaveda. A rekonstrukcija vlade je v tem trenutku (tudi) zaradi premierkine šibkosti neizvedljiva.

Igra z vžigalicami – Andraž Grahek, Finance

Realnost je taka: da je jamstvo zgolj dobro kapitaliziran bančni sistem z ustrezno kakovostnim premoženjem, definiciji česar pač slovenski sistem v tem trenutku ne ustreza, razen morda ob zaužitju opija.

Sergej Hvala (1:06:02) – Anže Tomić, Apparatus podcast

Sergej Hvala je igrofil, ki za revijo Joker že več kot petnajst let piše o igrah. V pogovoru o piratstvu, kapitalističnem refleksu, podajanju informacij na berljiv način in seveda, smegmi.

Večerna šola pod košem – Esad babačić, Večer

Pravi soigralec se vrže na zobe, četudi ni najbolj natančen. Tisti pa, ki vrže mimo in samo odmahne, ker mu pač ne gre, svoje soigralce pa pusti, da se borijo za njegovo odbito žogo, je kmalu prej breme kot pomoč kolektivu.

Košarka, EP 2013, spored po dnevih – MMC RTV SLO

SREDA, 11. SEPTEMBER

(vir: MMC RTV SLO)
(vir: MMC RTV SLO)

 

TISOČ IN ENA NOČ

Veliki argentinski pisatelj Jorge Luis Borges je o neminljivem čaru ene svojih najljubših knjig nekoč zapisal: »Stoletja minevajo, ljudje pa še vedno poslušajo glas Šeherezade.« vir

 

The Tech Intellectuals – Democracy Journal
The good, bad, and ugly among our new breed of cyber-critics, and the economic imperatives that drive them.

Surreal Photos of Headless People Walking Around Los Angeles – Laughing Squid

(foto via http://www.headless-sightings.com/)
(foto via http://www.headless-sightings.com/)

 

Junakinje rokovnika Zavest 2013 so izbrale Marjetka Krapež, Tanja Radež in Zora Stančič. Objavljene so v rokovniku, ki ga je izdal Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Ljubljana. Hvala!

 

Značke
0 replies on “Stoletja minevajo, ljudje pa še vedno poslušajo glas Šeherezade”