025: Ko imaš izbiro, nimaš pravice jamrati – Boštjan Videmšek (DELO)

Boštjan Videmšek (foto: osebni arhiv)

Kaj je pravo novinarstvo? Odgovarja Boštjan Videmšek, dolgoletni krizni poročevalec Dela, ki pojasni tudi, zakaj se mu gnusi t.i. uravnoteženo novinarstvo. Odkrito spregovori o temnih plateh človeške duše, o poročanju s kriznih žarišč, o alergiji na odvečno in blebetavo ter o prostorih smrti, v katerih se znajde med opravljanjem svojega posla

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Boštjan Videmšek (foto: osebni arhiv)
Boštjan Videmšek (foto: Drago Videmšek)

Boštjan Videmšek – dolgoletni krizni poročevalec Dela in številnih tujih medijev. Je avtor dveh knjig: Vojna teorija in Upor: Arabska pomlad in evropska jesen. V prostem času ultramaratonec, ki je skupaj z ekipnima tovarišema Samo Rugljem in Žigo Gombačem ravnokar izdal knjigo Ultrablues, zgodbo o tem, kako so se trije kompanjoni in pisci lotili divjega 100km ultramaratona v gorah in puščavah južnega Utaha. Na Twitterju ga najdete pod @bosthi.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

 

– V kakšni državi želim živeti

– KOLIKO JE URA V RESNICI?

– 21st Century Conflicts by Bostjan Videmsek

 

Če ste uživali in morebiti tudi kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, bomo res veseli vaših tvitov, všečkov, daunloudov in šerov. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV :). 

HVALA!

One reply on “025: Ko imaš izbiro, nimaš pravice jamrati – Boštjan Videmšek (DELO)”
  1. says: sebastjan

    Fajn vaju je poslušat. Izbirata super goste in postavljata prava vprašanja!

    Tole je bilo top!

Komentiranje je zaprto.