036: “Pubec rad piše, za novinarja naj bo” – Marko Radmilovič

Marko Radmilovič (foto via Val 202)

Od Kekca, rakete V-2 in Nindže do občinskega glasila Zgornje Kungote. Z medijskim multipraktikom Markom Radmilovičem o komentarjih na spletu in manjku pravih urednikov na SLO medijski sceni. Pa tudi o tem, kako so se mu Zapisi iz močvirja vtisnili v DNK in zakaj jih ne bere sam. Marko je trendsetter, ki v prostem času igra v najmodernejšem bendu. #MetinČaj

Na podcast Metin čaj se lahko naročite tudi preko iTunes in RSS.

 

Marko Radmilovič (foto via Val 202)
Marko Radmilovič (foto via Val 202)

Marko Radmilovič, novinar, režiser, scenarist. Avtor satirične glose Zapisi iz močvirja na Valu 202, številnih dokumentarcev in prejemnik nagrade Franeta Milčinskega Ježka.

Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Nataša Briški – novinarka, soustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina listaV prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43Ne mara (g)rozin.

Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)
Aljaž Pengov Bitenc (foto: Alenka Unk)

Aljaž Pengov Bitenc – @pengovsky na Twitterju, agent provocateur in splošni nebodigatreba. Bloger od leta 2006. V tem času si je prislužil že vse možne oznake, od “obveznega vira informacij o slovenski politiki” (Economist.com), preko “odmevnega komentatorja” (The European Voice) do “komunistično-agitpropovske murgeljske podgane” (nekateri žalostni in silno osamljeni pripadniki komentariata). Sicer se oglaša tudi na “odgovorni urednik Radia KAOS” in “kolumnist časnika Nedelo”.

 

Peenemünde Museum replica of V-2 (foto via Wikipedia)
Peenemünde Museum replica of V-2 (foto via Wikipedia)

Zapisi iz močvirja

– Alma in jaz

Nagra

Kantata za Janeza Godca, dokumentarni portret

– V-2 rocket

 

Če vam je bila epizoda všeč in ste kaj novega izvedeli ob poslušanju podcasta Metin čaj, hvala za vse tvite, všečke in deljenje povezave. Komentarji in predlogi, kako bi bili lahko še boljši, dobrodošli tudi na info@metinalista.si, če pa želite ustvarjanje podcasta in vsebin na Metini listi finančno podpreti, pa lahko to storite na TEJ povezavi. Prisegamo, da z vašimi investicijami ne bomo financirali pornografskih kanalov, ne bomo se šli tajkunskega odkupa Metine liste in tudi ne razmišljamo o prevzemu POP TV-ja.

HVALA!

0 replies on “036: “Pubec rad piše, za novinarja naj bo” – Marko Radmilovič”