Kaj je Baza 100?

Baza 100 je podatkovna baza strokovnjakinj z različnih področij.
 
Gre za dekleta in ženske, raziskovalke in poznavalke področij, na katerih delujejo. Glede na njihove ekspertize, jih lahko najdete v različnih vsebinskih sklopih (akademija, civilna družba, gospodarstvo, kultura …), s klikom na posamezen profil pa dobite podrobnejše informacije o strokovnjakinjah v Bazi 100. Kdo so, katere pozicije zasedajo danes, katere so včeraj, s čim se profesionalno ukvarjajo v življenju, kakšna znanja in izkušnje imajo, kje na spletu jih lahko ulovite.
 
Vsebinske sklope bomo dopolnjevali in po potrebi tudi spreminjali. Baza je zaenkrat 100, a si jo želimo tudi z vašo pomočjo okrepiti.
 
STROKOVNJAKINJE V MEDIJIH
 
Podatki, ki jih v sodelovanju s podjetjem Kliping d.o.o. spremljamo od maja 2014 dalje, bolj ali manj konstantno kažejo izrazito podreprezentiranost žensk v najbolj gledanih informativno-analitskih TV oddajah na slovenskih televizijah. Vsak peti oz. kvečjemu vsak četrti gost oz. gostja v izbranih TV studiih so sogovornice. To bi radi pomagali spreminjati. Ne zato, ker bi verjeli, da so številke odgovor na vsa vprašanja, ampak zato, ker smo prepričani, da je pamet približno enako razporejena po spolu. 

Baza 100 je nadaljevanje te zgodbe. Je odgovor na rezultate mesečnih analiz o zastopanosti žensk v tradicionalnih medijih.

 
KAKO SE LAHKO PRIDRUŽITE?
 
Pišite nam na info@metinalista.si, če bi radi koga predlagali, ali izpolnite PRIJAVNICO, če bi se radi pridružili Bazi 100. Hvala!
 
Uredništvo Metine liste
 
Opomba: Baza 100 je nastala v okviru projekta OPENN, s podporo Programa Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014 in Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.