MetaPHoDcast – 50 vrhunskih predstav, svojega favorita oz. favoritko izberite sami

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelja sva dr. Luka Ausec in dr. Ana Slavec, najini sogovorniki in sogovornice pa so znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Če ste zamudili kakšno epizodo ali pa še nobene niste poslušali, sva pripravila pregled vseh epizod v drugi sezoni PHoDcasta.

#MetaPHoDcast

Pred enim mesecem je Meta PHoDcast praznoval pomemben mejnik – Luka je posnel jubilejno 50. epizodo.

V drugi sezoni, ki je trajala od septembra 2015 do julija 2016, sva skupaj posnela dvajset epizod, vsak deset.

Gostila sva informatičarkotolmačkoantropologinjogenetikabiotehnologinjoarhitektakemičarkokomunikologinjoprofesorja športne vzgojeoceanografaeksperimentalno fizičarkogeologinjofarmacevtkopsihologinjojedrskega fizikaslovenistaelektrotehnikakulturologapravnico in končala z genetičarko.

Screen Shot 2016-08-11 at 08.55.53

Večina epizod pa je nastala v prvi sezoni PHoDcasta (od oktobra 2014 do junija 2015), ko je Luka sam posnel 30 avdio intervjujev – našteti so v mojem zapisu o Od poslušalke do ustvarjalke. Berete lahko tudi o njegovih vtisih po 20. epizodah, pa tudi o začetnih vtisih in sami ideji.

V drugi sezoni sva poleg tega začela tudi z rubriko MetaPHoDcast zapisi, kjer slovenske doktorske študente in podoktorske raziskovalce v tujini prosiva, da v pisni obliki odgovorijo na najinih 13 vprašanj. Do sedaj je sodelovalo že 24 raziskovalcev z različnih področjih znanosti, ki jih lahko poiščete tukaj. Naslednji četrtek lahko pričakujete nov zapis.

Če povzamemo, seznam gostov 2. sezone MetaPHoDcast:

0 replies on “MetaPHoDcast – 50 vrhunskih predstav, svojega favorita oz. favoritko izberite sami”