Brejking! Natečaj #poetvit v detajl.

poezija metina lista
(foto: Natalie Roberts via Flickr)

Ne gre drugače. Skovikamo o bližajočem se #poetvitu. Da bi vam misli lažje bolj rodno tekle, prinašamo par sladkorčkov. V 8. vrstici vam bomo povedali, kateri dan bo #poetvit dan, pri 935. znaku (brez presledkov) izveste, kakšne bodo nagrade in kdo jih poklanja, v 15. vrstici izveste, kdo riše plaketo, pri 2670. znaku (s presledki) pa razkrivamo, kdo nam bo pomagal zbirati tvitovje v en pehar. N’kar pobegnt!

Ekipa #poetvit se je letos precej zagnano lotila zagotavljanja legitimnosti in privlačnosti. Ne samo, da je zopet pridobila vrhunsko žirijo, tudi nagrade so epske.

K stvari. Tozadevno.

KDAJ? #poetvit poteka v ponedeljek, 20. 4. in sicer ves dan, zmagovalec/-ka pa bo znan v četrtek, 23. 4., na Noč knjige. Vmes (21. 4.) bo zasedala komisija, ločila odličnost od njenega približka, 22. 4. pa bo ljudstvo iz jagodnega nabora odločilo zmagovalca. Bomo pravočasno objavili kje in kako.

KAKO LAHKO SODELUJETE? Vsak pesnikeraš lahko 20. 4. odda do vključno 5 #poetvitov. Lahko seveda več, a ga ne bomo mogli šteti v izbor za nagrado – temuzadevno naši poskoviki toliko prej. Priprave na visoko pesem!

poezija metina lista
(foto: Natalie Roberts via Flickr)

Nagrade:

1. NAGRADA: Naslov #poetvitmajster/-rica in plaketa: zmagovalec/-ka dobi naziv #poetvitmajster/-ica za 1 leto. Plaketo mu/ji že riše Maja B. Jančič, @mmirabilis, dobi pa jo v fizični obliki in kot datoteko za morebitne spletne mahinacije.

2. NAGRADA: Založba Sanje podarja po eno knjigo 3 pesnikerašem na stopničkah. Krasen nabor, glejte: R. Dahl, T. Pratchett in Orhan Pamuk.

(vir: Slovenska filantropija)
(vir: Slovenska filantropija)

3. NAGRADA: Slovenska filantropija prvim trem podarja Hotimirja! (vsakemu svojega, seveda).

CUKRI: Knjige žal avtorjem ne moremo izdati, lahko pa vseeno morda malce popraskamo po večnosti.

1. Pritličje iz Ljubljane bo zmagovalčev tvit skupaj z grafiko #poetvitmajster natisnil na sladkorčke, ki jih dobite ob čaju, kavi in toplih napitkih. Pesnikeraševa slava bo v prijaznem okolju Pritličja trajala, dokler ne bodo zaloge cukra pošle. Če zmagovalcu ne bo do tovrstne slave, si žirija pridržuje pravico do izbire naslednjega poetvita, ki bo dovolil sladkano slavo. In kavo.

2. Ziferblat pripravlja celo kopico finih stvari: zmagovalne 3 poetvite bodo natisnili na kartončke, ki bodo na voljo na njihovih mizah in pri blagajni. V sobi za dogodke bodo preko projekcije spremljali tvite – v živo! Med drugim bodo vsi, ki pridejo v Ziferblat in ostalim v prostoru na glas prebrali verz iz natečaja #poetvit, dobili ekstra 10 minut sreče v naročju Ziferblat. Na ta večer se v Odprtem teatru med 20. in 22. uro obeta tudi kakšna spontana predstava. Več o njej seveda ni možno reči.

PEHAR poezije: Da bo vse potekalo, kot se šika in bodo vsi #poetviti tam, kjer in kadar morajo biti, bo poskrbela Sara Topolovec, ki že piše programček, s katerim bomo lovili poezijo na kup. Saj se spomnite Sare, ne?

Polonca Štritof

 

#poetvit na Metini listi:

Brejking! Poezija na naslovnicah!

lanska #poetvit žurka

 

0 replies on “Brejking! Natečaj #poetvit v detajl.”