Meta PHoDcast 46: Aljoša Harlamov, literat

Aljoša Harlamov – pisatelj, kritik, literarni teoretik, urednik, kolumnist in twitter nogometaš. #MetaPHoDcast

Meta PHoDcast
Meta PHoDcast

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelji so dr. Zarja Muršič, Lucija Ana Vrščaj in Nika Žibrat, njihovi sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Vsak drugi četrtek.

ALJOŠA HARLAMOV zaključuje doktorat na Filozofski fakulteti na Oddelku za slovenski jezik in književnost na temo slovenskega modernističnega romana. Poleg tega je pisatelj (roman Bildungsroman, 2009) in zadnjih nekaj let ustvarja svojo naslednjo mojstrovino, vmes pa še zgodovinski detektivski roman s Prešernom v glavni vlogi. Poznamo ga kot kolumnista (Večer, Grazia), urednika (AirBeletrina, Mentor) in strastnega twitter navijača. Najbolj lastna pa mu je vloga literarnega kritika, za prodorno kritiško delo je prejel tudi Stritarjevo nagrado.

Ob vsem branju, ki ga ima za domačo nalogo v svojih različnih službah, si v prostem času zaželi dobre knjige, naslednji na seznamu sta tako Težkomentalci (Jedrt Lapuh Maležič) in Minima impossibilia (Miklavž Komel), vmes pa nujno kakšna TV serija, na primer Orphan Black. O življenju in delu vsestranskega umetnika besede in nesojenega fuzbalerja/detektiva tudi na njegovem blogu.

Aljoša Harlamov (foto: Maja Metličar)
Aljoša Harlamov (foto: Maja Metličar)

Avtor naslovne fotografije je Matej Pušnik.

 

Ana Slavec (foto: osebni arhiv)
Ana Slavec (foto: osebni arhiv)
Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)
Dr. Luka Ausec (foto: osebni arhiv LA)

Avtorja Meta PHoDcasta sta dr. LUKA AUSEC in ANA SLAVEC.

Luka je doktor bioloških znanosti, ki tekoče bere DNK, deloma pa tudi literaturo. Navdušuje ga pregibanje telesa in možgana v vse smeri, deloma tudi navznoter. Uživa v širjenju navdihujočih idej, deloma tudi v obliki čivkov.

Ana je sociologinja in doktorska študentka statistike. Rada postavlja vprašanja, tako v anketah kot tudi sogovornikom v intervjujih. Piše za blog Udomačena statistika, na Twitterju pa jo najdete kot @aslavec.

Preberite o ideji in začetnih ter vmesnih vtisih in poslušajte ostale epizode.

One reply on “Meta PHoDcast 46: Aljoša Harlamov, literat”

Komentiranje je zaprto.