Glasuj za #poetvit leta!

poezija metina lista
(foto: Natalie Roberts via Flickr)
poetvit
#poetvit žirija

Ponedeljek zares nikoli in nikdar ni bil nek strašen hit, imel pa je prelestno rdečo nit, to je seveda #poetvit! Nekoliko prirejen tvit by @streetof, brez katere ne bi uspel natečaj za najboljšo tvit poezijo. Lani smo afne guncali prvič, letos pa prestavili v še višjo prestavo (beri: še več nagrad).

Hvala za vse poetvite! V pehar poezije jih je polovila Sara Topolovec, žirija v postavi Aljoša HarlamovNina KožarSlavko JeričMiriam Možgan in Luka Hvalc pa izluščila naslednjih 9 biserov (op. njih avtorje in avtorice najdete v oklepaju):

1. Odpri mi vrata. / Da ne bom plezal skozi okno, / da ne bom rinil skozi zid. (@beletrist)

2. Je bila bližina le privid? / Je skupna razdalja mlade usode izid? / Nisva več midva. Zdaj sva liha. / Le še nežen veter med kostanji piha. (@BernardaPraznik)

3. težko je pred spanjem / zavestno izklopiti zavedno / zgolj enkrat vmes se zaveš / da je zavedno / nezavedno postalo nezavedno (@CrnaSkatla)

4. Ljubezen ni na prstu nakit, ni objava na FB zid, ni niti skupni kredit. Ljubezen je, ko sam rece – draga, grem posodo pomit. (@DRprlek)

5. Življenje teče / in jaz čakam, / da se zbudim. (@beletrist)

6. Midva sva / majhna planeta / in moje rdeče kolo / je raketa. / Strah me je / kozmičnega / poleta, / zato moja / časovnica / v neskončnost / sama opleta. (@PerincicNika)

7. Električni šum napaja svinčnik. / Iz pip teče poezija. / To še imamo. / T o š e l a h k o i m a m o. (@ra_Barbara)

8. Tiho polzijo kaplje po steklu, / tiho se plazi skoz okno večer, / tiho sledijo misli poreklu, / tiho packajo črke papir. (@SasaNovakk)

9. Si moja zavora v sili, ki me sili, da zaviram, kadar je sila. #poetvit #enaiznaftalina #predprvokavo (@ra_Barbara) 

 

Zdaj pa je na vas, dragi naši, da izberete zmagovalce. Glasujete lahko samo enkrat, štoparico ustavimo točno opolnoči (op. sreda, 22. aprila 2015). HVALA!

(op. anketo smo po izteku časa umaknili, rezultate objavimo danes zvečer (23. april 2015) okoli 18h, hvala vsem za sodelovanje!) 

 

Nagrade, če ste jih morda spregledali:

1. NAGRADA – plaketa #poetvitmajster za avtorja/-ico poetvita, ki bo zbral največ glasov. Plaketo riše Maja B. Jančič@mmirabilis, dobi pa jo v fizični obliki in kot datoteko za morebitne spletne mahinacije.

2. NAGRADA – Založba Sanje podarja po eno knjigo trem z največ glasovi. Krasen nabor, glejte: R. DahlT. Pratchett in Orhan Pamuk.

3. NAGRADA – Slovenska filantropija prvim trem podarja Hotimirja! (vsakemu svojega, seveda).

PRITLIČJE iz Ljubljane bo zmagovalčev poetvit skupaj z grafiko #poetvitmajster natisnil na sladkorčke, ki jih dobite ob čaju, kavi in toplih napitkih. Pesnikeraševa slava bo v prijaznem okolju Pritličja trajala, dokler ne bodo zaloge cukra pošle. Če zmagovalcu ne bo do tovrstne slave, si žirija pridržuje pravico do izbire naslednjega poetvita, ki bo dovolil sladkano slavo. In kavo.

ZIFERBLAT pa bo finalnih 10 poetvitov natisnil na kartončke, ki bodo na voljo na njihovih mizah in pri blagajni. Vsi, ki pridejo v Ziferblat in bodo ostalim v prostoru na glas prebrali verz iz natečaja #poetvit, bodo dobili ekstra 10 minut sreče v naročju Ziferblat.

 

#poetvit na Metini listi:

Brejking! Natečaj #poetvit v detajl.

Brejking! Poezija na naslovnicah!

lanska #poetvit žurka

 

0 replies on “Glasuj za #poetvit leta!”