Meta PHoDcast 53: Nejc Sukljan, muzikolog

Nejc Sukljan na 6. družabnem pogovornem večeru mladih v znanosti, ki ga organizira Društvo Mlada akademija.

Z muzikologom Nejcem Sukljanom o renesančnih preobrazbah antične glasbeno-teoretske misli.

#MetaPHoDcast

Meta PHoDcast
Meta PHoDcast

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelji so dr. Zarja Muršič, Lucija Ana Vrščaj in Nika Žibrat, njihovi sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti. Vsak drugi četrtek.

Nejc Sukljan je asistent na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete v LJ, kjer poučuje različne  muzikološke predmete, predvsem tiste povezane z zgodovino glasbe. Tam se je zaposlil po diplomi iz zgodovine in muzikologije na isti fakulteti – za muzikološko diplomsko delo Glasbeno-teoretska in glasbeno-estetska misel Vincenza Galileija je prejel tudi Prešernovo nagrado.

Ob delu je vpisal tudi doktorski študij Humanistike in družboslovja ter pred kratkim v pregled oddal doktorsko disertacijo  Istitutioni Harmoniche Gioseffa Zarlina in antična glasbena teorija, ki jo je pripravil pod mentorstvom dr. Jurija Snoja z Muzikološkega inštituta ZRC SAZU. V njej obravnavani Zarlinov traktat predstavlja enega ključnih mejnikov na poti od antične k sodobni glasbeni teoriji.

V poljudno branje priporoča knjigo The Swerve: How the Renaissance Began Stephena Grenblatta.

 

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelja sta dr. Luka Ausec in Ana Slavec, njuni sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti.

V rubriki “Meta PHoDcast zapisi” pa gostita slovenske doktorske študente in študentke ter podoktorske raziskovalce in raziskovalke v tujini.

Njuno delo lahko podprete z donacijo Zavodu Metina lista in v zahvalo boste prejeli knjigo Zanimiva, navdihujoča, uporabna.

0 replies on “Meta PHoDcast 53: Nejc Sukljan, muzikolog”