21 gostov v desetih epizodah tretje sezone Meta PHoDcast

Tretja sezona Meta PHoDcast je bila po številu epizod krajša od prve in druge sezone, vendar po številu gostov ne zaostaja veliko. Začela se je februarja z okroglo mizo Karierne poti mladih znanstvenikov in znanstvenic in zaključila junija s snemanjem 60. epizode na ZRC SAZU.

#MetaPHoDcast

Druga sezona MetaPHoDcast se je nadaljevala v poletje, ko smo objavili še zadnje zapise mladih slovenskih raziskovalcev in raziskovalk v tujini, ter zaključila decembra z objavo knjige Zanimiva, navdihujoča, uporabna. Zato se je začetek tretje sezone zamaknil v februar, ko sva se z dr. Luko Ausecem v 51. epizodi, ki smo jo v sodelovanju z ekipo Znanost na cesti posneli v Kavarni Union, o kariernih poteh pogovarjala s štirimi intervjuvanci iz druge sezone.

V marcu sem gostila mikrobiologinjo Tino Lebar (52. epizoda), muzikologa Nejca Sukljana (53. epizoda) in doktorico medicine Anjo Šterbenc (54. epizoda).

V aprilu sem  se pogovarjala z inženirjem gradbeništva Andrejem Anžlinom (55. epizoda), na okrogli mizi Karierni plan na IJS pa še s kemičarko dr. Ano Gantar, biotehnologinjo dr. Urško Kristan, kemikom dr. Maticem Lozinškom, kemičarko dr. Evo Menart in biologinjo dr. Teo Romih (56. epizoda).

V maju sta bila objavljena intervju z inženirjem strojništva Rokom Kocenom in kognitivnim znanstvenikom Mišelom Cevzarjem (57. epizoda) in intervju z inženirko gozdarstva Katarino Flajšman (58. epizoda).

Junija sem intervjuvala pet humanistov, zgodovinarko Manco G. Renko (59. epizoda) ter antropologa Valterja Cvijića, slovenistko Nino Ditmajer, geografa Petra Kumerja in arheologinjo Eleno Leghissa (60. epizoda) z ZRC SAZU.

S četrto sezono začnemo sredi avgusta, do takrat pa si lahko čas – poleg s poslušanjem pretekih epizod – krajšate tudi z branjem drugih znanstvenih vsebin na Metini listi ter z bralnimi priporočili gostov prve in druge sezone podkasta ter mladih slovenskih znanstvenikov in znanstvenic v tujini.

Meta PHoDcast so pogovori z mladimi raziskovalci in raziskovalkami o življenju, vesolju in sploh vsem. Gostitelja sta dr. Luka Ausec in dr. Ana Slavec, njuni sogovorniki pa znanstveniki in znanstvenice pred zaključkom doktorata z različnih področij znanosti.

V rubriki “Meta PHoDcast zapisi” pa gostita slovenske doktorske študente in študentke ter podoktorske raziskovalce in raziskovalke v tujini.

Njuno delo lahko podprete z donacijo Zavodu Metina lista in v zahvalo boste prejeli knjigo Zanimiva, navdihujoča, uporabna.

0 replies on “21 gostov v desetih epizodah tretje sezone Meta PHoDcast”